MÆRK – FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

Sommeren ’21 blev Mærk Outdoor en realitet som outdoor-virksomhed på Lolland og Falster. En drøm om at skabe de bedste oplevelser i naturen. En drøm båret af en passion for autentiske historier og oplevelser. Skabt og formidlet med udgangspunkt i et lokalområdes særlige kulturhistorie, liv og miljø forbundet med kyst, vand og natur. En forkærlighed for outdoor liv, der gennem ture og kurser kan bidrage til at skabe spændende og sjove oplevelser.

 

VI ER MÆRK – TÆT PÅ NATURENS PERLER MED OPLEVELSER, DER HAR NOGET PÅ HJERTE

Kom og vær med – jeg tror på, at naturoplevelser kan skærpe dit nærvær og evnen til at mærke dig selv. Jeg ønsker at skabe aktiviteter med respekt for mennesker og natur, og jeg gør mig umage for at skabe oplevelser i harmoni med naturen. Det er essentielt for mig at skabe et dynamisk rum for oplevelse i samspil med dig som gæst. Hvor du og jeg sammen mærker og sanser natur, kultur og historie omkring os. At vi gennem engagement, nærvær, nysgerrighed og udfordringer, skaber et fælles flow, som giver en meningsfuld og mindeværdig oplevelse sammen. Du og jeg – vi er Mærk!

”Mærk er resultatet af en livslang fascination af havet og en passion for natur- og vandsportsaktiviteter. Mødet med Lolland og Falster har inspireret til ideen om at udvikle outdoor-oplevelser, der pirrer nysgerrigheden og stimulerer sansning og læring. Styrker fællesskaber og udfordrer gennem kreativitet, leg og bevægelse.”

Lolland og Falsters smukke kyster, skove og naturområder indbyder naturligt til oplevelser og aktiviteter både på land og i vand. Jeg brænder for at skabe naturoplevelser med tid til fordybelse, gode snakke og glæden ved at dele oplevelser med andre. Oplevelser, hvor fællesskab og rum for læring forenes med sjove og autentiske ture langs kysterne og i den smukke natur.

 

HER FINDER DU MÆRK

Om sommeren finder du Mærk på caféen Haveje Marielyst. Lige ved én af Danmarks bedste strande, hvor der oser af surfchill og afslappet samvær. Om vinteren holder Mærk til på Ny Kirstineberg Gods B&B, hvor du kan kombinere dine oplevelser med overnatning og ophold. Det vigtigste for mig er, at du føler dig i trygge hænder og får en mærkbar oplevelse med i “rygsækken”.

 

HVEM STÅR BAG MÆRK?

Mærk Outdoor er etableret og ejet af mig, Rune Mac Donald. Jeg er certificeret instruktør i SUP, kano, kajak, MTB, klatring mm. på friluftsvejleder uddannelsen ved Paul Petersens Idrætsinstitut i København. Blandt meget andet har jeg arbejdet med udvikling af turismeoplevelser samt stedsspecifikke kulturprojekter- og events. Det er min særlige passion og mit speciale at udvikle oplevelser med udgangspunkt i et områdes stedbundne potentialer. Jeg brænder for outdoor- og kulturoplevelser i naturen udviklet i samarbejde med andre lokale aktører. I 2001 blev jeg uddannet skuespiller, og jeg har godt 15 års erfaring med undervisning, instruktion, workshopforløb og lignende.

OPLEVELSER I PAGT MED NATUREN

Jeg ønsker at inspirere dig til at bevæge dig mere ud i naturen. Give dig oplevelser, hvor du mærker dig selv. Jeg ønsker at pirre nysgerrigheden, stimulere sansning og læring, styrke fællesskaber og udfordre gennem kreativitet, leg og bevægelse. Med outdoor oplevelser til fods, på cykel eller hesteryg og langs kysten på SUP-board, i kano eller kajak. Altsammen i harmoni med naturen.

 

STEDSSPECIFIKKE OPLEVELSER

Min drøm er at invitere dig på eventyr i lokalområdets kulturhistorie samt kyst, vand og natur.  Hvor du kan “spise dig gennem landskabet” ved at fange din egen fisk til middagen og tilberede måltidet over bål. Eller smage på egnens fødevarer hos den lokale, der sikkert byder på en god røverhistorie eller to.

 

‘MULIGHEDERNES LAND’

Jeg ser Lolland og Falster som fremtidens og mulighedernes “land” og ønsker at være medskabende i en langsigtet og positiv udvikling. Til gavn for hele området med outdoor-turisme som løftestang. Således vil jeg bidrage til et levende og attraktivt sted til glæde for både lokale og besøgende gæster.

OUTDOOR OPLEVELSER MED KANT TIL ALLE

Mærk skaber autentiske og sansemættede outdoor oplevelser til dig, der bor i nærheden, til dig der besøger vores smukke område, og til dig der bare ønsker at komme tættere på naturen.

Året rundt tilbyder jeg kurser, ture og udlejning af udstyr. Jeg arrangerer outdoor-aktiviteter som SUP, MTB, sauna & vinterbadning, kano og kajak samt vandre- og cykelture. Jeg arbejder med at kombinere outdoor-aktiviteter med lokale kultur & fødevareinitiativer samt formidling af lokalområdets historie.

Jeg tilbyder også aktiviteter til virksomheder, uddannelsesinstitutioner og skoler. På sigt udvikles side-events til større arrangementer med temaer som mad og lokale fødevarer, maritime ressourcer og bæredygtighed.