Om SUP

HVAD ER STAND UP PADDLE?

SUP er en forkortelse for Stand Up Paddle. Helt nøjagtigt betyder SUP, at man står op på et surfbræt og padler sig frem med en paddel. Du kan godt selv prøve kræfter med SUP, specielt i Marielyst, på Guldborgsund og i Naturpark Maribosøerne. De mange lavvandsarealer gør det nemt og sikkert for begyndere at prøve sig frem. Vil du gerne have en grundigere introduktion til positionering, paddelgreb og sejlteknik, så har vi introkurser hele året rundt. Er du til smukke naturoplevelser, alt imens du får masser af motion? Så skal du prøve Stand Up Paddle her.

 

LIDT SUP HISTORIE

SUP har rødder i den hawaiianske kultur. Her valgte surferne at stille sig op på deres surfboards, så de med en padle kunne få nok fart på til at kunne surfe. Selv på de dage, hvor bølgerne ikke var perfekte til bølgesurf.

SUP er de seneste 10 år blevet en stor fritidsaktivitet i Danmark. Sporten har udviklet sig til en populær aktivitet på fladt vand, og både klubber og surfskoler har taget aktiviteten til sig. SUP er især populært som motionsform, når de danske kyster, søer og åer skal udforskes.

 

ER SUP NOGET FOR DIG?

SUP er for alle! For at få den bedste oplevelse, anbefaler vi, at du tager et kort introduktionskursus til aktiviteten. Hvis du elsker at være på vandet og i naturen, kan du med SUP få helt ekstraordinære oplevelser hos os.

De fleste begyndere er fortrolig med SUP efter et par timers undervisning, når det angår de helt basale ting. Kaster du dig ud i SUP på egen hånd, skal du huske at være opmærksom på vind og vejr og holde dig tæt på kysten.

 

SIKKERHED

SUP er i udgangspunktet let at gå til som begynder. For at din sikkerhed er i orden, er det vigtigt, at du aldrig er overmodig! Du bør fx aldrig tage ud i fralandsvind. Du bør også være bevidst om, at det er ganske hårdt at padle i sidevind eller modvind.

Vær opmærksom på, at du, af hensyn til sikkerhed, altid skal have en leash om din fod (sikkerhedsline mellem board og person). Ligesom du bør bære svømmevest. Det er lovpligtigt at medbringe vest – også hvis man er flere på brættet som fx forældre/barn. Der skal medbringes veste til alle, og vi anbefaler, at man har vesten på.